Tłumacz
 
Waluty

Woreczki z zawieszkami

Producenci
Promocje
Foremka RACZKUJĄCY DZIDZIUŚ
Foremka RACZKUJĄCY DZIDZIUŚ

12,67 zł

Cena regularna: 14,90 zł

Najniższa cena: 10,43 zł
Foremka RENIFER - WYSZYWANKA
Foremka RENIFER - WYSZYWANKA

16,06 zł

Cena regularna: 18,90 zł

Najniższa cena: 13,23 zł
Foremka ROWER Z KWIATAMI
Foremka ROWER Z KWIATAMI

14,36 zł

Cena regularna: 16,90 zł

Najniższa cena: 11,83 zł
Foremka SAMOCHÓD PICKUP
Foremka SAMOCHÓD PICKUP

11,82 zł

Cena regularna: 13,90 zł

Najniższa cena: 9,73 zł
Foremka SERCE MAŁE + szablon
Foremka SERCE MAŁE + szablon

12,67 zł

Cena regularna: 14,90 zł

Najniższa cena: 10,43 zł
Foremka SERCE Z LISTKAMI II
Foremka SERCE Z LISTKAMI II

11,82 zł

Cena regularna: 13,90 zł

Najniższa cena: 9,73 zł
Foremka SIEDZĄCY RENIFER
Foremka SIEDZĄCY RENIFER

14,36 zł

Cena regularna: 16,90 zł

Najniższa cena: 11,83 zł
Foremka SKRZAT Z SERCEM
Foremka SKRZAT Z SERCEM

10,96 zł

Cena regularna: 12,90 zł

Najniższa cena: 9,03 zł
Foremka ŚMIESZNY SKRZAT
Foremka ŚMIESZNY SKRZAT

13,52 zł

Cena regularna: 15,90 zł

Najniższa cena: 11,13 zł
Foremka SOWA
Foremka SOWA

14,36 zł

Cena regularna: 16,90 zł

Najniższa cena: 11,83 zł
Foremka STAJENKA + szablon
Foremka STAJENKA + szablon

15,22 zł

Cena regularna: 17,90 zł

Najniższa cena: 12,53 zł
Foremka STRASZNY DUSZEK
Foremka STRASZNY DUSZEK

10,12 zł

Cena regularna: 11,90 zł

Najniższa cena: 8,33 zł

Stempel GOŁĄBEK POKOJU

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1 do 3 dni roboczych
Cena: 13,00 zł 13.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 5
Producent: Ciasteczka z duszą
Kod produktu: STE-GOLABEKPOKOJU
Pin It

Opis

Stempel, wykonany z biodegradowalnego tworzywa PLA, w technologii druku 3D, pozwoli uzyskać piękny, niepowtarzalny wzór zarówno na cieście kruchym/piernikowym (większe wymiary stempli), jak i masie cukrowej (wszystkie wymiary). Posiada wygodny uchwyt, by stabilnie odbić wzór na dekorowanej powierzchni.

Wzór: Gołąbek pokoju

Wielkość stempla: 3, 5 oraz 7 cm (w dłuższym wymiarze) - do wyboru

Tworzywo: PLA, produkowane z surowców naturalnych

 

PAMIĘTAJ!

Przed pierwszym użyciem dokładnie umyj stempel;

Myj ręcznie w ciepłej wodzie; delikatnie osusz ręcznikiem papierowym i poczekaj aż stempel wyschnie (przed następnym użyciem);

Do utrzymania stempla w czystości, kiedy przyklei się do niego ciasto/masa cukrowa, używaj sztywnej szczoteczki, np. szczoteczki do zębów; możesz skorzystać także z wykałaczki; podczas używania stempla do masy cukrowej możesz podsypywać ją cukrem pudrem lub odczekać chwilę po rozwałkowaniu, zanim odbijesz wzór - zagwarantujesz wtedy mniejszą przylepność; przy odciskaniu stempla w cieście, podsypuj ciasto mąką;

Nie myj w zmywarce!

Trzymaj z dala od źródła ciepła (grzejnik, wrzątek, itd.);

Produkt jest nieodpowiedni dla dzieci poniżej 3 r.ż.

 

PRZEPIS NA PIERNICZKI MAŁGOSI KOZAK:

SKŁADNIKI:

  • 700 - 750 g mąki pszennej
  • 300 g miodu (pół szklanki miodu prawdziwego i pół szklanki miodu sztucznego)
  • 100 g cukru pudru
  • 90 - 100 g masła / margaryny
  • 1 jajko
  • 2 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 - 1,5 op. przyprawy do piernika + 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki kakao
  • szczypta soli

WYKONANIE:

W rondelku podgrzej miód z masłem, ale tylko do rozpuszczenia się składników (nie gotuj!). Dodaj przyprawy i kakao, rozmieszaj małą rózgą, potem ostudź. Mąkę przesiej do misy robota, wlej miodowo-maślaną masę z przyprawami, dodaj jajko, śmietanę, sól i sodę. Wymieszaj przy użyciu robota (mieszadłem lub hakiem; nie trzepaczką!) aż składniki się połączą. Zajmie Ci to ok. 4 minut. Wyłóż zawartość na stolnicę posypaną mąką i ręcznie wyrób na gładkie i lśniące ciasto. Ciasto nie może być zbyt wiotkie/rzadkie, powinno być bardziej zwarte, ale plastyczne. Następnie zawiń je w folię i chłódź w lodówce ok. 30 minut. Po wyjęciu odcinaj nożem po kawałku i rozpłaszczaj ręką na stolnicy posypanej mąką. Dalej wałkuj na grubość ok. 0,5 cm. Posypanym mąką stemplem (lub zanurzonym w mące) odciskaj wzory zachowując niewielkie odległości. Każdy wzór wytnij następnie foremką i przenieś delikatnie na wyłożoną pergaminem lub matą blachę do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy.

Piecz ok. 10 minut w 170 - 175 stopniach.

Po upieczeniu możemy wystudzić na kratce.

PROPOZYCJA PODANIA:

Pierniczki możemy wyłożyć po prostu na talerz w formie poczęstunku. Możemy też spakować je do woreczków i ozdobić wstążką lub kolorową zawieszką - wtedy zawartość przybierze formę upominku. Jeszcze bardziej elegancko ciasteczka będą prezentowały się w niedużym, dekoracyjnym słoiczku z ozdobioną np. kolorową serwetką i wstążką - nakrętką.

UDANYCH WYPIEKÓW! :)

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper.pl