Tłumacz
 
Waluty

Woreczki z zawieszkami

Producenci
Wskazówki

Zalecenia i ostrzeżenia dotyczące używania SZABLONÓW KULINARNYCH:

  • Umyj dokładnie przed pierwszym użyciem ciepłą wodą z płynem do naczyń; dokładnie spłucz;
  • Delikatnie osusz ręcznikiem papierowym; staraj się nie pocierać szablonu a suszyć go poprzez dotyk;
  • Nie myj w zmywarce i nie wkładaj do zamrażarki;
  • Nie trzymaj w pobliżu bezpośredniego źródła ciepła;
  • Nie wkładaj do mikrofalówki ani do piekarnika;
  • SZABLONY KULINARNE nie są odpowiednie dla dzieci poniżej 3. roku życia ze względu na małe elementy, które przy niewłaściwym używaniu - mogą odpaść;

 Praktyczne wskazówki dotyczące używania SZABLONÓW KULINARNYCH:

  • Barwniki do barwienia lukru - najlepsze są w żelu
  • Aby uzyskać intensywne, nasycony kolor lukru, warto przygotować go wcześniej, by mógł się wybarwić
  • Konsystencja lukru, do używania z szablonami, powinna mieć gęstość zbliżoną do pasty do zębów
  • Szablon należy nakładać na gładką powierzchnię pierniczka lub równo wylaną warstwę lukru, aby uniknąć rozmazania się wzoru
  • Przed użyciem szablonu warto zrobić wcześniej próbę np. na papierze do pieczenia, by sprawdzić konsystencję lukru
  • Ciastko/warstwa lukru przed dekorowaniem powinny być dobrze wysuszone (może do tego posłużyć suszarka do grzybów z regulacją temperatury - max 45 stopni - lub piekarnik z lekko uchylonymi drzwiami) a następnie wystudzone
  • Do rozprowadzania lukru na szablonie, używamy szpatułki lub noża z lekko giętkim ostrzem
  • Czym drobniejszy wzór w szablonie (małe elementy, na które należy nanieść lukier), tym rzadszego używamy lukru (gęsty lukier może nie wypełnić drobnych otworów)
  • Jeżeli potrzebujemy wykonać dużo ciastek z jednym wzorem, np. ślubnych, warto przemyśleć zakup więcej niż jednego szablonu. Musimy mieć świadomość, że po wykonaniu max kilku wzorów, należy szablon umyć i dobrze osuszyć

cdn.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper.pl