Tłumacz
 
Waluty

Woreczki z zawieszkami

Producenci

ŚNIEŻYNKA I - STEMPEL 6 CM + FOREMKA

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 1 do 5 dni roboczych (w przypadku dużych zamówień czas realizacji może się wydłużyć)
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 45,00 zł 45.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Ciasteczka z duszą
Kod produktu: STE-SNIEZYNKAISTEMPELFOREMKA
Pin It

Opis

Stempel i foremka wykonane są z biodegradowalnego tworzywa PLA, w technologii druku 3D. Stempel pozwoli uzyskać piękny, niepowtarzalny wzór na cieście kruchym/piernikowym, zaś do jego wycięcia służy foremka. Stempel posiada wygodny uchwyt, by stabilnie odbić wzór na dekorowanej powierzchni.

Wzór: śnieżynka I - stempel + foremka

Wielkość: stempel ma 6 cm (w dłuższym wymiarze), zaś foremka kilka milimetrów więcej

Tworzywo: PLA, produkowane z surowców naturalnych

 

PAMIĘTAJ!

Przed pierwszym użyciem dokładnie umyj stempel;

Myj ręcznie w ciepłej wodzie; delikatnie osusz ręcznikiem papierowym i poczekaj aż stempel wyschnie (przed następnym użyciem);

Do utrzymania stempla w czystości, kiedy przyklei się do niego ciasto/masa cukrowa, używaj sztywnej szczoteczki, np. szczoteczki do zębów; możesz skorzystać także z wykałaczki; podczas używania stempla do masy cukrowej możesz podsypywać ją cukrem pudrem lub odczekać chwilę po rozwałkowaniu, zanim odbijesz wzór - zagwarantujesz wtedy mniejszą przylepność; przy odciskaniu stempla w cieście, podsypuj ciasto mąką;

Nie myj w zmywarce!

Trzymaj z dala od źródła ciepła (grzejnik, wrzątek, itd.);

Produkt jest nieodpowiedni dla dzieci poniżej 3 r.ż.

 

PRZEPIS NA PIERNICZKI MAŁGOSI KOZAK:

SKŁADNIKI:

  • 700 - 750 g mąki pszennej
  • 300 g miodu (pół szklanki miodu prawdziwego i pół szklanki miodu sztucznego)
  • 100 g cukru pudru
  • 90 - 100 g masła / margaryny
  • 1 jajko
  • 2 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 - 1,5 op. przyprawy do piernika + 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki kakao
  • szczypta soli

WYKONANIE:

W rondelku podgrzej miód z masłem, ale tylko do rozpuszczenia się składników (nie gotuj!). Dodaj przyprawy i kakao, rozmieszaj małą rózgą, potem ostudź. Mąkę przesiej do misy robota, wlej miodowo-maślaną masę z przyprawami, dodaj jajko, śmietanę, sól i sodę. Wymieszaj przy użyciu robota (mieszadłem lub hakiem; nie trzepaczką!) aż składniki się połączą. Zajmie Ci to ok. 4 minut. Wyłóż zawartość na stolnicę posypaną mąką i ręcznie wyrób na gładkie i lśniące ciasto. Ciasto nie może być zbyt wiotkie/rzadkie, powinno być bardziej zwarte, ale plastyczne. Następnie zawiń je w folię i chłódź w lodówce ok. 30 minut. Po wyjęciu odcinaj nożem po kawałku i rozpłaszczaj ręką na stolnicy posypanej mąką. Dalej wałkuj na grubość ok. 0,5 cm. Posypanym mąką stemplem (lub zanurzonym w mące) odciskaj wzory zachowując niewielkie odległości. Każdy wzór wytnij następnie foremką i przenieś delikatnie na wyłożoną pergaminem lub matą blachę do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy.

Piecz ok. 10 minut w 170 - 175 stopniach.

Po upieczeniu możemy wystudzić na kratce.

PROPOZYCJA PODANIA:

Pierniczki możemy wyłożyć po prostu na talerz w formie poczęstunku. Możemy też spakować je do woreczków i ozdobić wstążką lub kolorową zawieszką - wtedy zawartość przybierze formę upominku. Jeszcze bardziej elegancko ciasteczka będą prezentowały się w niedużym, dekoracyjnym słoiczku z ozdobioną np. kolorową serwetką i wstążką - nakrętką.

UDANYCH WYPIEKÓW! :)

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper.pl